"Kulla sotsid, seni kuni teie endi rahastamine pole selgeks räägitud, mõjuvad teie avaldused oportunistlikult," kirjutas Vaarik Twitteris eile õhtul.

Ajendiks Vaariku säutsule oli SDE eilne avaldus, kus partei juhatus kutsus riigikogus esindatud erakondi tunnistama, et Eesti on vajunud sügavasse poliitilisse kriisi, millest ainsaks väljapääsuks on erakorraliste valimiste korraldamine.

"Valitsuse pikaajaline soovimatus ja suutmatus suhelda vabakonna ja sotsiaalpartneritega, võimuparteide võimetus tajuda ühiskonna ootust ausama ja avatuma valitsemise järele ning Reformierakonna rahastamisskandaali ajal Eesti inimeste hulgas valdavaks saanud veendumus, et valitsuse ja riigikogu liikmed valetavad teadlikult oma valijatele, on paisanud Eesti poliitika ühte sügavamasse kriisi iseseisvuse taastamise järel,“ oli kirjas SDE eilses avalduses.

Aastate jooksul on SDE pääsenud suurest rahastamiskriitikast. Neid on vaid "süüdistatud", et Euroopa Parlamendis esindatud sotsid suunasid suure osa rahast Tallinn büroo ülalpidamiskuludeks ja on viidatud, et Oleg ja Jevgeni Ossinovski kaudu võib sotside kassasse voolata nn vene raha.