Dalai-laama ütles "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et kõikidel religioonidel on ühine aluspõhi, mistõttu peaks olema võimalik välja arendada ühist religioosset vennaskonda, vahendab ERR Uudised.

Ta meenutas, et rõhutas pärast 11. septembri rünnakuid USAs, et tuleb vahet teha mõne pahatahtliku moslemi tegude ja kogu islami vahel. "Ei tohi teha üldistusi kogu religioonile nagu islam. Pahatahtlikke inimesi on ka kristlaste seas, juutide, hinduistide ja budistide seas," märkis ta.

Usujuht selgitas, et tuhandete aastate jooksul on erinevad religioonid välja kujunenud - Euroopas kristlus, Indias palju erinevaid hinduisme ja budism. "Tegelikkuses eksisteerib nii palju erinevaid religioone ja tõdesid, et inimkonna jaoks on põhimõte "palju tõdesid - palju religioone" juba reaalsus."

Dalai-laama tõi näiteks India, kus on juurdunud mitmed religioossed traditsioonid, nagu islam, kristlus, judaism. "Nüüd moodustavad indialased ühe suure rahva, kus kõik maailma suuremad religioonid elavad kõrvuti. See on selge märk, et me võime koos elada ja üksteisest lugu pidada," sõnas ta.