“See viis aastat on möödunud nagu heas sõpruskonnas. Siin on olnud äärmiselt tore ja soe õhkkond. Alati kui hakkad millegagi tegelema, avaneb otsekui uusi uksi, näed uusi võimalusi,” ütles Harteilius intervjuus Maalehele.

“Ma jääksin siia hea meelega, aga meie töö on niisugune, et seab piirid. Paljudel on saadikuaeg veel lühem kui rootslastel — kolm või neli aastat, meil on viis aastat,” lausus Harteilus. “Suhted on Rootsil Eestiga väga head, mul on olnud väga kerge olla siin suursaadik. Aga muidugi on võimalusi veel. Suhted kolmnurgas Soome-Rootsi-Eesti on küll tihedad, kuid neid võiks veel arendada, et tõsta meie konkurentsivõimet siin piirkonnas.”

“Euroopa Liidu Läänemere strateegia räägib just sellest, et peame rohkem koos tegutsema. Me mõtleme eelkõige riigi tasemel, aga kui asutus või ülikool hakkab planeerima tulevikustrateegiat, oleks otstarbekas mõelda regionaal­selt. Me oleme nii sarnased, meie huvid on sarnased, väljakutsed on sarnased, seepärast on väga mõttekas teha rohkem koostööd,” kinnitas Harteilus.