“Keskkool jäi jah, paraku, lõpetamata,” tunnistas Kass neljapäeval, kui Järva Teataja oli tema hariduse kohta korduvalt küsimusi esitanud tema valimiskampaania juhile Alari Rammole.

“Olin noor, lihtsast perest lihtne tüdruk ja tuli teha valik kooli ja töö vahel,” ütles Kass.

Veel nädala alguses kinnitas Rammo, et lõputunnistus on Kassil olemas. Ka märtsikuises intervjuus Postimehele ütles Kass, et keskkool sai lõpetatud.

Rammo soovitas Kassi keskhariduse tõestamiseks otsida ta nime Paide täiskasvanute kooli 1998. aasta lõpetajate seast. Kooli andmetel tuli aga Kass neile õppima 1995. aasta aprillis ning lahkus sama aasta suvel kümne klassi haridusega.

Veel neljapäeval rippus erakonna Res Publica koduleheküljel teave, mis külvas Kassi haridusteesse veelgi segadust. Lehekülje andmetel õppis Kass 1996. aastani hoopis Paide ühisgümnaasiumis.

Ühisgümnaasiumi õppealajuhataja Marje Tänav kinnitas, et Kass on neil lõpetanud ainult põhikooli, 1993. aastal.

Eelmise nädala reedel kinnitas Rammo, et keskkoolitunnistus on Kassil täiesti olemas. “Paber ise on aga Ameerika Ühendriikides,” sõnas ta. “Ahjaa, Carmen on aasta ülikooliski kaugõppes olnud. Seda keskhariduseta ei saanud,” lisas Rammo.

Estonian Business Schooli (EBS) bakalaureuseõppe osakonna juhataja Kadri Osula möönis, et Kass asus 1998. sügisel rahvusvahelist ärijuhtimist õppima. Ta keeldus aga ütlemast, mis kooli lõputunnistusega Kass EBS-i astus.

Et Kassil ei olegi keskkooli lõputunnistust, kinnitas Rammo neljapäeva õhtul. “Sain ise temast valesti aru,” ütles ta.

Neljapäeval saabus meili teel ka Kassi selgitus keskhariduse puudumise ja õpingute kohta EBS-is. “Pidin neile viima täiskasvanute gümnaasiumi lõputunnistuse, seda mul pole aga siiamaani ning mind eksmatrikuleeriti,” teatas Kass.