Iga kahe aasta tagant toimuv maleolümpia ja FIDE kongress tooks Tallinna umbes 3000 osalejat 150 riigist, teatas Delfile Raepress.

Palts lubab kongressile, et Tallinna linnavalitsus koos organiseerijatega teeb kõik endast oleneva, et nii delegaadid, maletajad, kohtunikud kui ka organisaatorid tunneksid end Tallinnas võimalikult mugavalt.

Palts põhjendab, et Tallinn oli Paul Kerese kodulinn, siin elab tema lesk ja Malemajas on Kerese muuseum. “Kui te otsustate anda 2008. aasta maleolümpia korraldamise au Tallinnale, oleks see meie panus legendaarse maletaja mälestusele. Nagu te hästi teate, oli Paul Keres Eesti sümbol, mees, kes ühendas eestlasi Eestis ja eksiilis,” kirjutab Palts.

Tallinn kandideerib 2008. aasta maleolümpia korraldajaks koos Saksa linna Dresdeniga. Hääletamine toimub 29. oktoobril FIDE kongressil Mallorcal. Eestit esindavad kultuuriminister Urmas Paet ja Eesti Maleliidu president Carmen Kass.

Supermodell Kassi hinnangul on Eesti malevõistluste korraldajana väga heal tasemel. “See oleks arvatavasti suurim spordivõistlus, mida Eesti on suuteline korraldama,” ütles Kass.