Euroopa liidrite töö-õhtusöök on alanud. Seni on selgunud, et Suurbritannia peaminister David Cameron siiski ilmselt ei ütle täna, kas nad võtavad EL-i eesistumise enda kanda või mitte. Põhjus, miks Cameron ei saa eesistumise kohta midagi öelda, on tegelikult lihtne: niipea, kui kui ta ütleks jah või ei, tähendaks see sisuliselt ka EL-ist väljaastumise kuupäeva paikapanekut.

Eesti Päevalehele teadaolevalt on õhtusöök seni sujunud üsna emotsionaalselt, laua taha istumise eel riigijuhtide vahel visatud naljad ja tögamised on nüüd kõrvale jäetud ja räägitakse, mis Brexiti järel saama hakkab.

Samal ajal kui riikide juhid on suletud uste taga, jagab lahke käega pressiaatriumis intervjuusid briti euroskeptikust europarlamendi liige Nigel Farage. Teatavasti oli tema üks suurimaid Brexiti pooldajaid. Eurosaadikuna ei tohiks tal ülemkogu istungile asja olla, kuid väidetavalt on tal õnnestunud hankida pressikaart. Ja seda mitte esimest korda. Igal juhul on ta briti ajakirjanikele ihaldusväärne saak.