Linnapea Edgar Savisaare sõnul on autoomanikud vihased ja kiruvad linnavõimu, kuid iga päev bussi ja trolliga sõitjad on bussiradadega rahul, kirjutab Õhtuleht. Kui linnavõim aktiivselt propageerib ühisveondust ja BUSi radu, siis kas kõrged linnajuhid on ise valmis auto koju jätma ja bussiga tööle tulema?

"Olen elus bussidega küll sõitnud ja teen seda tulevikuski," ütles Edgar Savisaar. Samas jäi ta kõhklevaks, kui peab jõudma päevas mitmele linnaüritusele. "Praegustes oludes ärgu siis mõni väljaanne järgmisel päeval rasvaste tähtedega kirjutagu, et Savisaar hiljaks jäi.."

Abilinnapea Taavi Aas on bussidega tööl käinud. Tema sõnul sõltub kõik konkreetsest päevaplaanist ja üritustest, kuhu tuleb jõuda. "Kui pean päevas liikuma palju eri punktide vahel, siis mõistagi eelistan ja sõidan autoga. Kui ma veedan suurema osa päevast aga majas ja väljas ei käi, siis liigun bussiga," selgitab ta.

Abilinnapead Merike Martinson ja Arvo Sarapuu elavad kesklinnas, seetõttu käivad palju jalgsi. "Sõidan bussi ja autoga ning käin tervislikult jalgsi. Kui ühistransport läheb varsti kiiremaks, siis mõistagi sõidan vähem oma autoga. Minulgi on üritusi ja kohtumisi, kuhu pean mõnikord loetud ajaga jõudma. Sellisel juhul on parim viis sõita autoga," ütleb Martinson.