Transpordi Ametiühingu bussijuhtide sektsioon otsustas välja kuulutada tähtajatu streigi algusega 11. detsembril kell 21.00, kui selleks ajaks pole jõutud pooli rahuldava tulemuseni, teatas ametiühing.

Ametiühingu esimees Peep Peterson kommenteeris, et streigi tähtaeg on meelega pikk, et nii tööandjad kui valitsus jõuaksid astuda vajalikke samme probleemide lahendamiseks.

Üle-eestilise streigi täpne ulatus selgub hiljemalt 26. oktoobriks, kui esitatakse tööandjatele ametlikud streigiteated. Tõenäoliselt rakendab ametiühing laieneva streigi taktikat.

Bussijuhid nõuavad tööandjailt üleriigilise palgaleppe sõlmimist põhitasuga mitte alla 45 krooni tunnis. Juhid taotlevad lepingus ka kõigi teiste transporditöötajate alampalga tõstmist.

Bussijuhid moodustasid suuremate bussiettevõtete juhtidest ka üheksaliikmelise streigikomitee, mida juhib Transpordi Ametiühingu Lõuna-Eesti koordinaator Aare Kübarsepp.

Eelmisel teisipäeval korraldasid Transpordi Ametiühingu GoBus osakonnad tunniajase hoiatusstreigi, millega nõudsid läbirääkimiste alustamist oma ettevõttes ning vähemalt 10kroonist põhitasu tõusu.