“Tahame anda valitsusele signaali, et streigilaine homsega veel ei lõpe ning tõelisad kataklüsmid võivad olla veel ees, kui valitsus ei leia ametiühingutega ühist keelt õpetajate ja kultuuritöötajate palga küsimuses,” teatas ETTA esimees Peep Peterson BNS-ile.

Tema sõnul on bussijuhtide streigivalmidus nii Tartus kui ka Tallinnas ülisuur, kuid kogu jõu kasutamine esimeses ringis oleks loonud valitsusele vale mulje, et enam hullemaks ei saa olukord minna.

“Saab küll ja lähebki, kui mõistlikku tulemust ei saavutata,” ütles Peterson, kelle sõnul tuleks teises ringis kõneks kuni päevane seisak kõigi suuremate linnade ühistranspordis. “Seda kaost ei taha aga keegi näha.”

Neljapäeval piirdub ETTA pea 3000 toetusplakati riputamisega kõikidesse Eesti bussidesse, trollidesse ja trammidesse ning kollase solidaarsuslindikese kandmisega ühissõiduki vasaku peegli küljes. “Oleme palunud ka juhtidel lasta solidaarsuse märgiks signaali iga kord, kui möödutakse mõnest koolimajast,” rääkis Peterson.

Kolmapäeval vastu võetud üleskutse kutsub ka teisi liiklejaid ühinema ETTA lindikampaaniaga. “Kõik, kes tunnevad solidaarsust õpetajate-kultuuritöötajate streigi suhtes, leidku midagi kollast, mida peegli külge siduda,” seisab avalduses.

ETTA-l on kokku 4700 liiget ligi 80 tähtsamas bussi-, kaubaveo-, tee- ja lennundusettevõttes. Ametiühingul on korduv streigikogemus ning üle mitme miljoni krooni küündiv streigikassa.