Probleemid algasid, kui Kadrina-Rakvere liinil vahetati suured bussid, kuhu ka lapsevanker sisse mahtus, väiksemate vastu ning nüüd on naine sunnitud bussi sisenemiseks lapse sülle võtma ning vankri kokku panema ja pagasiruumi asetama, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Bussijuhid teevad vaid pagasiruumi lahti, aga nad ei abista,” nentis noor ema, lisades, et kord teinud bussijuht sel ajal kogunisti bussi kõrval suitsu, kui tema püüdis vankrit kitsukesse pagasiruumi mahutada. Kivisilla sõnul on juhtunud sedagi, et bussi pagasiruum on niivõrd täis bussijuhi asju, et vanker sinna enam ei mahu.

Kivisild on GoBusi juhtkonnale saatnud kaks kirja, millele pole seni kirjalikku vastust saabunud: „Lõpuks öeldi mulle telefonis, et kutsugu siis keegi autoga inimene enesele vastu, kui bussi ei mahu.”

GoBusi Rakvere tehnikadirektor Rein Kaljuveer meenutas selgituseks juhtumit, kui üks bussijuht oli aidanud ema vankri kokkupanemisel ja pagasiruumi asetamisel: „Seejärel saabus meile 10 000-kroonine arve, sest juht olla vankri ära lõhkunud. Nüüd soovitame juhtidel vankrit mitte puutuda.”

Majandusministri kehtestatud bussiveo üldeeskirjades seisab aga kirjas, et bussijuht on kohustatud: „abistama sõitjaid pagasi paigutamisel pagasiruumi kaug- ja rahvusvahelistel liinidel ning vajadusel ka maakonnaliinidel.