Bussis oli õnnetuse hetkel 19 reisijat ja kaks bussijuhti. Õnnetuses hukkus 49-aastane lätlasest bussijuht. Haiglasse viidi 13 kannatanut, neist raskelt on vigastada saanud 3 reisijat. Ülejäänud reisijad viidi politsei jaoskonda küsitlemisele, kellest neli on liikunud edasi nende poolt soovitud sihtkohta ning kaks jäid Jõhvi, kuna nende lähedased on haiglas, teatas bussifirma.

Ida-Viru keskhaigla kommunikatsioonijuht Ülo Veldre ütles Delfile, et 13 kannatanust kaheksa lubati peale esmaabi lubati koju ja hospitaliseeriti kokku viis inimest. Neist kaks on üliraskes ja üks raskes seisus ning kaks keskmises seisus.

Viiest hospitaliseeritud inimesest kaks on Venemaa kodanikud ja kolm Läti kodanikud, kellest kaks jäid Ida-Viru haiglasse ja üks saadeti Tartu edasi.

Kella 8 seisuga on liiklus õnnetuspaigal veel häiritud. Kohapeal töötavad nii politsei- kui päästeametnikud ning bussifirma esindaja.

Politsei andmetel ei olnud kõigil reisijatel turvavööd kinnitatud.

„Kahjuks peame jällegi panema inimestele südametele, et turvavöö tuleb kinnitada alati, ka bussis. Turvavöö kinnitamine vähendab oluliselt riski tõsiste vigastuste saamiseks,“ ütles Simple Expressi rahvusvahelisi liine opereeriva Lux Express Grupi juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

Bussifirma pakub ka hukkunud bussijuhi lähedastele ning bussiõnnetuses kannatanutele igakülgset abi.

“Oleme sügavalt puudutatud oma kolleegi hukkumisest ja tunneme südamest kaasa tema lähedastele. Pakume neile nii psühholoogilist kui ka materiaalset tuge. Anname endast parima, et muuta võimalikult mugavaks nende olemine, kes ootavad oma lähedaste haiglast välja pääsemist ning soovime kiiret paranemist kõigile kannatanutele,” sõnas Saarpuu. Samuti abistatakse bussis viibinuid sihtkohta jõudmisel.

Saarpuu sõnul avas ettevõte reisijate lähedastele ka kriisiabi telefoni.

Firma edastatud fakte:

- Politsei andmetel oli bussis reisijatena 9 Venemaa kodanikku, 8 Läti kodanikku ja 2 Eesti kodanikku.

- Hukkunud bussijuht töötas bussijuhina aastast 1988.

- Buss väljus Peterburgist Riia poole kell 19.45 kohaliku aja järgi.

- Buss käis viimati hoolduses 3. jaanuaril 2016 ning tehnilisel ülevaatusel 15. detsembril 2015.

- Bussil olid talverehvid ning politsei on kinnitanud, et rehvid vastasid nõetele.

- Buss oli esmakordselt registrisse võetud 16. detsembril 2013.

- Simple Express on reisijate sugulastele avanud kriisiabi telefoni