Seoses vägagi aktuaalse terroriohuga Euroopas on Brüsseli Eesti saatkonnas suurendatud mehitatud valvet. Eesti Euroopa Liidu eesistumist silmas pidades on esinduse remondi käigus plaanis ehitada turvalisemaks ka esinduse sissepääs, teatas välisministeerium Delfile. Eesti on Euroopa Liidu eesistujamaa 2018. aastal.

Terrorismiohuga seoses on kõigile välisesindustele lisaks tavapärasele turvajuhisele saadetud tegevusjuhis, mis hõlmab muuhulgas avalikes kohtades liikumist, vastuvõttude korraldamist esinduses, esindusse sisenemist, pakkide ja saadetiste vastuvõtmist, konsulaarvastuvõtu korraldamist ja käitumist äkkrünnaku korral. Iga konkreetse juhtumi puhul lähtutakse ka välisministeeriumi peamaja ja asukohariigi soovitustest (näiteks mis puudutab avalikes kohtades liikumist).

Brüsselis asuvates Eesti esindustes töötab kokku 111 Eestist lähetatud töötajat (sh erialadiplomaadid) ja 10 kohapealt palgatud töötajat. Välisministeeriumi turvajuhend kehtib nii peamajale kui välisesindustele

Teistes Brüsseli institutsioonides töötavad eestlased lähtuvad esmajoones oma tööandja tegevusjuhistest ning saavad vajadusel abi ja nõu välisministeeriumi konsulaarosakonnalt ja meie saatkonnalt Brüsselis.