Carter avaldas Briti saatkonna teatel nooremseersant Herdis Sikka perekonnale sügavat kaastunnet, teatas BNS.

"Suurbritannia ja Eesti on liiga tihti jaganud südamevalu Afganistanis traagiliselt kaotatud elu pärast. Kuid me seisame ka ühiselt veendumuses, et meie ühised pingutused mängivad määravat rolli kollektiivse turvalisuse säilitamisel ja stabiilsuse toomisel piirkonda, mis on pikka aega tundnud ainult konflikti," rääkis suursaadik.

Carteri kinnitusel hindab Ühendkuningriik kõrgelt Eesti panust Afganistani missioonil. "Meie relvajõud imetlevad ja austavad Eesti kaitseväe professionaalsust, julgust ja meelekindlust. Briti väeosad tunnevad uhkust, et saavad teenida kõrvuti oma Eesti relvavendadega."

Riiklikul leinatalitusel Tallinna Kaarli kirikus olid langenud allohvitserile laupäeval viimset austust avaldamas president Toomas Hendrik Ilves, peaminister Andrus Ansip, riigikogu aseesimees Jüri Ratas, riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma, kaitseminister Jaak Aaviksoo ja kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, Ühendkuningriigi suursaadik Peter Carter, Ameerika Ühendriikide suursaadik Michael C. Polt, Belgia suursaadik Nicolaas Buyck, kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli, maaväe ülem kolonel Indrek Sirel, Ameerika Ühendriikide ja Ühendkuningriigi sõjaväeatašeed.

Riiklikul leinatalitusel teenisid kaitseväe peakaplan kolonelleitnant Taavi Laanepere ja piiskop Einar Soone. Nooremseersant Herdis Sikka auks oli üles rivistatud aukompanii.

Langenud allohvitser sängitatakse kaitseväeliste austusavaldustega Rosma kalmistule Põlvamaal.

Kaitseväe väeüksustes üle Eesti on nooremseersant Herdis Sikka mälestuseks heisatud leinalipud.

Nooremseersant Herdis Sikka langes NATO operatsioonil Afganistanis lahinguülesannet täites esmaspäeval, 30. augustil isevalmistatud lõhkekeha rünnakus.