"Kolledžži nõukokku valitakse oma senises tegevuses silma paistnud inimesed. “Auliikmeks saamine tähendab mulle suurt rahvusvahelist tunnustust”," ütles brigaadikindral Kiili peastaabi vahendusel.

Brigaadkindral Kiili sõnul sai tema nõukokku valimisel tõenäoliselt määravaks praegune teenistus Balti kaitsekolledžži ülemana ning lõputöö Ameerika Ühendriikide maaväe sõjakolledžžis.

„"Minu lõputöö teema oli tänapäeva julgeoleku keskkonnas rakendatav juhtimismudel, mis on sümbioos võrgupõhise juhtimise ja ülesandepõhise juhtimise filosoofiatest“," ütles kindral Kiili. Brigaadikindrali sõnul toob auliikme staatus kaasa sõjalise juhtimise alase loengute pidamise ning juhtimist käsitlevate õppekavade ja moodulite hindamist.

New Westminster kolledžž on 2011. aastal Kanadas, Vancouveris rajatud annab kõrgetasemelist õpet diplomaatidele, valitsuse ja äriringkonna juhtidele. Kolledžžil on rahvusvaheliste auliikmete valimisprogramm. Auliikmeteks valitakse inimesed nende juhtimisoskuste põhjal relvajõududes, äris, hariduses ja valitsuses.

Brigaadikindral Kiili alustas teenistust kaitseväes 1993. aastal kaitseliidu Lääne-Viru maleva staabiülemana. Ta on olnud Rahuoperatsioonide Keskuse ja Maaväe staabi ülem ning kaitseväe peastaabi ülema asetäitja.

1996. aastal osales ta ÜRO missioonil Liibanonis. Aastatel 2000-2003 teenis Kiili NATO regionaalse väejuhatuse staabis Northwoodis, aastatel 2008 - 2010 oli ta Eesti kaitseatašee Ameerika Ühendriikides ja Kanadas.

Brigaadikindral Kiili on lõpetanud Balti Kaitsekolledžži esimese lennu 2000. aastal, NATO kaitsekolledžži Roomas ja Ameerika Ühendriikide maaväe sõjakolledžži.