Bõstrov rääkis venekeelsele Delfile, et kuulis oma kolleegi vallandamisest Pärnust tulnud inimeste käest: „Lülitasin televiisori sisse ja kuulsin sellest. Üleüldse ma pole Moskvaga nii palju seotud kui te arvate. Lužkoviga olen tuttav, ei eita, kuid nii lähedane sõber ka pole, et selle ametist tagastamise üksikasju kommenteerida."

Bõstrovi sõnul „asjad niimoodi ei käi": „Juhul kui riik on demokraatlik, siis vabastatakse ametist teisiti. Juri Mihhailovitš oli rahva poolt valitud ja teda vabastada võib rahvas. Võivad ka spetsiaalsed struktuurid, mis jälgivad Moskva seaduste järgimist."

„Siseministeerium, FSB võisid leida rikkumisi, kuid ka need oleks pidanud rahvaesindusele teatavaks tegema, ja see juba otsustaks omakorda, mida ette võtta. Tõsi, Venemaal nagu oleks õigus sellistelt ametikohtadelt ja sel moel maha võtta, kuid ma pole väga kursis," lisab Maardu meer.

Bõstrovi arvates tegi Lužkov linna juhina Vene pealinna jaoks väga palju ära: „Te ju ei hakka vaidlema millised juhid olid Popov (Moskva linnapea kuni 1992) ja Lužkov - nagu öö ja päev."

Küsimusele, kas ta suhtles Lužkoviga tihti vastas ta: „Kohtusime mitu korda, oli selliseid kohti, kus ma nägin teda – Vene kaasmaalaste kokkutulekul, Moskva linnavalitsuses. Sellist asja, et me teineteisele helistaks, seda polnud.“

Bõstrovi sõnul ta suhtles rohkem Moskva valitsuse välisministri Muradoviga, sest kaasmaalased aitasid omal ajal ehitada Maardusse kirikut – eraldasid ligi miljon rubla ikoonikappide valmistamiseks ja kinkisid kellad.

President Medvedev vabastas täna hommikul oma seadlusega Lužkovi ametist, otsus jõustus allakirjutamise hetkest. Ametlikuks põhjuseks nimetati usalduse kaotamist.

Moskva linnapea ajutiseks kohusetäitjaks määrati esimene aselinnapea Vladimir Ressin, kes täidab linnapea ülesandeid seni, kuni määratakse ametisse uus täieõiguslik linnapea.