Kell 12.30 Tallinna Keskraamatukogus alanud pressikonverentsil oli Toom selgelt väga heas tujus. Ta lõõpis isegi, et vee asemel võiks laual viin olla. Mihhail Kõlvartit nimetas ta pidevalt hellitavalt Mišaks, mis viitas samuti sellele, et Toom on ikkagi partei nii-nimetatud peavooluleeris.

Olga Ivanova ja Oudekki Loone olid pettunud. Pressikonverentsil selgus, et veel eile õhtul oli asi klaar - tuleb eraldi nimekiri! Ometi mõtles Toom öösel ümber. Hommikul helistas ta sellega seoses ka Edgar Savisaarele.

Ivanova ja Loone võtavad aja maha, et mõelda läbi edasised sammud ning seegi, kas jäädakse erakonda või mitte. Pressikonverentsil viibinud Kadri Simson ning Mihhail Kõlvart soovitasid neil seda teha. Sama arvas ka Toom.

Mõneti võib praegune Toomi käik tunduda üllatav. Möödunud kolmapäeval kinnitas Toom, et Keskerakonnast võib eralduda leer, kel on oma valimisnimekiri 93 isikuga eesotsas Edgar Savisaare, tema enda, Olga Ivanova ja Oudekki Loonega.

Veel eile käisid läbirääkimised. Ühtset Keskerakonna nimekirja pooldav Mihhail Kõlvart sõnas Delfile, et olukord on lahtine. "Päris ausalt: ei tea."

Toom mainis üleeile oma intervjuus Eesti Päevalehele, et siis oli kokkulepe kahe leeri vahel "50 : 50" staadiumis. Ebaselge on seegi, mis roll on praeguses olukorras Edgar Savisaarel. Viimastel nädalatel pole ta meedias sõna võtnud. Eile kadus internetiavarustest ka tema Facebooki konto, mis oli tema peamiseks suhtluskanaliks avalikkusega.