Vene diplomaadi väljasaatmine toimub seoses endise topeltagendi Sergei Skripali mürgitamisega Ühendkuningriigis Salisbury linnas. Suurbritannia on seoses mürgitamisega saatnud riigist välja 23 Vene diplomaati, London palus toetust ka oma liitlastelt. Venemaa eitab Skripali mürgitamist.

Lisaks kaitseatašee väljasaatmisele arutab valitsus neljapäeval 49 Magnitski nimekirja kantud inimese vastu sanktsioonide kehtestamist. Mikseri sõnul võetakse sanktsiooniotsus neljapäeval valitsuse istungil ilmselt vastu.

Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov kutsuti välisministeeriumi täna kella 15-ks. Välisministeeriumist lahkudes nimetas Petrov Skripali tapmist provokatsiooniks.

"Loodame väga, et need, kes selle kuriteo toime panid ja need, kes on selle taga, leitakse ja võetakse vastutusele. Oleks huvitav, mida hakkavad peale seda rääkima need, kes praegu süüdistavad selles Venemaad," rääkis Petrov.

Lisaks Eestile saatsid koordineeritult Vene diplomaate riigist välja veel umbes pooled Euroopa Liidu riigid. USA saatis välja 60 diplomaati.