XVIII Gaudeamuse avakontserdiga kulmineeruvale Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamisel tulid Gruusia president Giorgi Margvelašvili, Islandi president Guðni Thorlacius Jóhannesson, Leedu president Dalia Grybauskaitė, Läti president Raimonds Vējonis, Poola president Andrzej Duda ja Soome president Sauli Niinistö.

Päeval külastati näiteks AHHAA keskust ja ERMi. Kella 18 paiku istuti maha pubis Pahad Poisid. MM-il olid sedapuhku vastakuti Island ning Nigeeria. Loomulikult olid kõik riigipead eesotsas Guðni Thorlacius Jóhannessoniga sedapuhku Islandi poolt. Rahvaarvult väike, aga hingelt suur - nii iseloomustatakse seda pisikest riiki ja nende jalgpallikoondist. Paraku tuli sedapuhku võtta vastu siiski kaotus. Nigeeria võitis 2:0.

Õhtused ummikud

Riigipea visiidist said linlased ka ise osa võtta - veidi enne kella 13 toimus raekoja platsil tervitustseremoonia. Kui üldse midagigi negatiivset linlastele meelde jääb siis tõik, et õhtul tuli ummikus istuda. Teesulud tegid oma töö. Õnneks lahenesid need siiski üpris kiiresti.