Kahtlustuse järgi võttis Edgar Savisaar 2014. ja 2015. aastal korduvalt altkäemaksu varade ja soodustustena nii enda kui ka kolmanda isiku kasuks kokku mõnesaja tuhande euro väärtuses.

Täna esitati kahtlustus ka mitmele inimesele, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises, andmises ja vahendamises. Kõik kahtlustatavad on Eesti kodanikud.

Kinni peetud Edgar Savisaar viibib praegu oma kodutalus Hundisilmal, temaga koos on seal poeg Erki Savisaar ning Siret Kotka. Hundisilma talu juures on ka reanimobiil koos kiirabiarstidega. Arstide sõnul on nad sinna küll kutsutud, et nende abi pole õnneks seni vajatud.

Altkäemaksuga seoses on kapo sõnul kasu saadud Edgar Savisaarele ja kolmandale isikule ehk Keskerakonnale.

Kahtlustavate hulgas on ka ehitusettevõtte Rand & Tuulberg omanik Aivar Tuulberg. Teda kahtlustatakse altkäemaksu andmises.

Altkäemaksu andmises kahtlustatakse ka ärimees Hillar Tederit ja Alexander Kofkinit.

Samuti on kahtlustatav Kalev Kallo, keda kahtlustatakse nii altkäemaksu andmisele kui võtmisele kaasaaitamises.

Üks kahtlusalustest on ka Villju Reiljan, keda kahtlustatakseSilikaat Grupi omaniku Vello Kunmani altkäemaksu vahendamises.

Keskerakond kahtlustatav ei ole. Samuti ei ole kahtlustatavad abilinnapead Taavi Aas ja Eha Võrk. Praeguse seisuga pole alust arvata, et kahtlusaluseid lisandub.

Varade üleandmine kolmandatele isikutele on suuremas summas kui 1000 eurot, kuid kokku on tegemist mõnesaja tuhande euroga.