Aasta esimeses "Foorumis" rääkisid alanud poliitika-aasta tähtsamatest teemadest Sven Mikser (SDE), Martin Helme (EKRE), Külliki Kübarsepp (Vabaerakond) ja Marko Mihkelson (IRL) ning arvamuslauas olid Krister Paris Eesti Päevalehe arvamustoimetusest ja Teenusmajanduse koja tegevjuht Evelyn Sepp.

Saate esimene pool läks presidendivalimistele. Kuigi vaikimisi jõuti tõdemuseni, et ka olulisematest teemadest tuleks rääkida, oli selge, et lähenevad presidendivalimised ei jäta erakondade esindajaid külmaks. Martin Helme pakkus sobivaimaks kandidaadiks EKRE esimehe Mart Helme, kuid nentis, et kui Mart Helmest saaks president, poleks erakonnas ja riigikogus ühte väga kõva "lööjat".

Arutelu läks tuliseks ka rändekriisi- ja pagulasteemadel, kus joonistus selgelt välja, kuidas EKRE esindaja enda sõnul Eesti rahva tahet esindas, nimetades Kölni aastavahetuse sündmustest inspireerituna kõiki pagulasi vägistajateks.

Kooseluseaduse rakendusaktidest rääkides sõnas Külliki Kübarsepp, et rakendusaktide kujul on tegemist riigikogu praagiga ning seda ei saa parlament endale lubada. Värvikaid tsitaate ja intrigeerivaid mõttearendusi jagus aga veel.

Loe lähemalt blogist!