Prokuratuur on Edgar Savisaare kriminaalasjas jõudnud kohtueelse menetluse lõpufaasi ning lähiajal peaks kaitsepolitsei edastama kriminaalasja materjalid prokuratuuri. "Seejärel valmistub prokuratuur kriminaalasja materjalide tutvustamiseks kaitsjatele, kes saavad siis tutvuda kõigi kriminaalmenetluse käigus kogutud materjalidega, esitada omapoolsed seisukohad ja taotlused ning pärast seda koostab prokuratuur süüdistusakti," sõnas juhtiv riigiprokurör Steven-Hristo Evestus.

Eile esitati Edgar Savisaarele kahtlustus suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises MTÜ-le Eesti Keskerakond. "MTÜ-le Eesti Keskerakond kui juriidilisele isikule esitati eile kahtlustus keelatud annetuse vastuvõtmises suures ulatuses. Keelatud annetuste kahtlustus on seotud ühe uuritava altkäemaksu episoodiga," kinnitas riigiprokuratuuri avalike suhete juht Ilmar Kahro.

Samuti esitati eile Edgar Savisaarele kahtlustus suures ulatuses rahapesus. Kahtlustuse järgi varjas Savisaar ühes Šveitsi pangas ligi 192 000 eurot, millest ligi 174 000 kasutas ta eesmärgiga varjata vara ebaseaduslikku päritolu ja tegelikku omanikku. Rahapesu puudutava episoodi uurimist alustati 2011. aastal ning see liideti nüüd altkäemaksude võtmist puudutava kriminaalasja juurde.

Seega on Edgar Savisaarele nüüdseks esitatud kahtlustus neljas altkäemaksu võtmise episoodis, suures ulatuses rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises.

Edgar Savisaar end süüdi ei tunnistanud

Edgar Savisaare kaitsja, vandeadvokaat Oliver Nääs kinnitas Delfile, et on teadlik eile esitatud kahtlustuste sisust ning selles ei ole mitte midagi uut. "Rahapesu kahtlus on sama, mida kaitsepolitseiamet on uurinud juba alates 2011. aastast. Keelatud annetuse osas on tegemist samade faktidega, mida heideti ette juba sügisel Hillar Tederiga seotud episoodis, tänaseks on lihtsalt õiguslikku kvalifikatsiooni täpsustatud. Edgar Savisaar ei tunnistanud ennast ka nende etteheidete osas süüdi," selgitas Nääs.

MTÜ Eesti Keskerakonnale esitatud kahtlustust kommenteerides ütles Nääs järgmist: "Kuna kahtlustus on esitatud erakonna esimehele, siis on loogiline, et seda proovitakse üle kanda juriidilisele isikule ehk erakonnale."

Reformierakonna esindaja ja riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Kalle Laanet ütles juhtunut kommenteerides, et poliitikute kommentaarid ei aita kuidagi tõe väljaselgitamisele kaasa. "Las õiguskaitseasutused teevad oma tööd, poliitikute kommentaarid pinnapealsete teadmiste põhjal ei aita kuidagi tõe väljaselgitamisele kaasa."

22. septembril 2015 esitas kaitsepolitsei Savisaarele kahtlustuse korduvas altkäemaksu võtmises. Samal päeval korraldati nii Tallinna linnavalitsuse hoones kui ka Hundisilma talus läbiotsimine.