Stuudios olid Jürgen Ligi Reformierakonnast, Kadri Simson Keskerakonnast, Urmas Reinsalu IRL-ist ja Helmen Kütt Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ning arvamuslauas Anu Toots ja Kärt Anvelt.

Kuigi kandidaatide ühisosa ja parima kandidaadi leidmisel täna veel üksmeelt ei saavutatud, olid saatekülalised meelel, et president valitakse valimiskogus ära. Helmen Kütt viitas, et oleks eriti piinlik, kui presidendivalimised taas parlamenti jõuaksid. "Seda kolme nädalat tuleb käsitleda mitte probleemina, vaid võimalusena," täpsustas Urmas Reinsalu.

Professor Anu Toots tõi välja, et presidendikandidaat peaks nägema poliitilist malevälja, nägema plaani "B". "Marina Kaljuranna tänane käitumine (küsida otse Taavi Rõivaselt, mis toimub - toim.) näitas kas naiivsust või poliitilist kogenematust, mida presidendikampaanias ei saa ka poliitikas algaja endale lubada," kommenteeris Toots.

Jürgen Ligi sõnul on Reformierakonnas presidendivalimiste eesmärgiks välistada halvimad kandidaadid ja leida ühisosa. "Meie esimene eesmärk ei ole reformierakondlasest kandidaat," sõnas Ligi.

Loe saate eredamaid hetki blogist!