"Selline maksutõus lööb valusalt kogu Eesti majandust," teatas meeleavaldust korraldava Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) noorteühenduse Sinine Äratus esindaja Ruuben Kaalep.

"Maksustamine peab looma lisaväärtust, aga praegusel juhul ei täida see absoluutselt oma eesmärki. Kui valitsus leiab, et kulutused käivad praeguse maksusüsteemiga üle jõu, tuleks pigem mõelda nende kokkutõmbamisele," lisas Kaalep.

Kuigi ürituse korraldajaks on EKRE noorteliikumine Sinine Äratus, lubasid korraldajad, et tegu ei ole ühe erakonna reklaamiga, vaid protestiga valitsuse küündimatu majanduspoliitika vastu.

Sarnase meeleavalduse korraldas Sinine Äratus 26. aprillil ka Tallinnas, siis tuli kokku ligi tuhat inimest.

Toompea lossi esisele oodati vähemalt 3000 inimest, sotsiaalmeedias oli end kirja pannud 6000. Ilmselt kehva ilma tõttu tuli platsile siiski kordades vähem rahvast.

Peaminister Taavi Rõivas ütles möödunud nädalal, et kui kahe või kolme aasta pärast selgub, et nafta hind on väga palju tõusnud ja Läti ei ole üldse aktsiisi tõstnud, siis peab olema võimalus ka Eestis aktsiisipoliitika üle vaadata ja kaaluda, kas on alternatiivseid katteallikaid.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ütles TV3 saates "Õhtu", et ta ei mõista, mis kannustab inimesi kütuseaktsiisi tõstmise vastu meelt avaldama, sest tema hinnangul tasuks fossiilkütuste põletamist häbeneda.