Kuratooriumi liikmetele saadetud päevakorra projektis on kuratooriumi esimehe valimine, valitud rektori akadeemik Jaak Aaviksoo ametisse kinnitamine või rektori kohusetäitja nimetamine kuni aastaks ning ettepanekute tegemine TTÜ arengukavasse aastateks 2016-2020.

Kuratoorium hindas senise valimisprotsessi käiku ja jõudis seisukohale, et kuratooriumi valimisprotsessi ei ole rikutud, samuti ei ole rikutud ka ühtegi teist õigusakti. Pärast seda kuulati eri sõnavõtte ja seisukohti, arutleti küsimuse üle väga sisuliselt ja võeti vastu otsus häältega 8:3 kinnitada ametisse rektor Jaak Aaviksoo, rääkis kuratooriumi uus esimees Gunnar Okk pressikonverentsil.

Oki sõnul ei ole ükski pädev kogu ega organ kahtluse alla seadnud Jaak Aaviksoo juhiomadusi, tema potentsiaali TTÜ-d juhtida ja et ta selles ülesandes oma tööga hakkama ei saaks. "Arvan, et TTÜ vajab tänasel päeval otsusekindlat juhti, kes saaks aru TTÜ toimimisest ja kohast tänases Eesti ühiskonnas ning suudaks ellu viia vajadusel ka radikaalseid muutusi," leidis kuratooriumi esimees.

Valitsus kinnitas 16. juulil kuratooriumi uuteks liikmeteks Anneli Heinsoo, Ülo Jaaksoo, Väino Kaldoja, Robert Kiti ja Gunnar Oki, kuna neli kuratooriumi liiget olid esitanud haridus- ja teadusministrile tagasiastumispalve. Viienda valitsuse määratud liikme, Heiti Hääle, kes tagasiastumispalvet ei esitanud, kutsus haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ise kuratooriumist tagasi.

Gunnar Okk on Põhjamaade Investeerimispanga asepresident. Aastatel 1998–2005 oli ta Eesti Energia peadirektor. Väino Kaldoja töötab AS Silberauto juhatuse esimehena, lisaks on ta TTÜ vilistlaskogu esimees. Ülo Jaaksoo on informaatikateadlane, Eesti Teaduste Akadeemia akadeemik ja alates 2013. aastast Cybernetica nõukogu esimees. Anneli Heinsoo töötab Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu presidendi ja Tieto Estonia tegevjuhina, Robert Kitt on aga ametis Pangaliidu juhatuse liikme ja Swedbank Eesti juhatuse esimehena.

TTÜ nõukogu on kuratooriumisse valinud orgaanilise keemia õppetooli juhataja professor Margus Lopi, füüsikalise keemia õppetooli juhataja professor Andres Öpiku, innovatsioonipoliitika ja tehnoloogia valitsemise õppetool juhataja professor Rainer Katteli, materjalitehnika instituudi direktori professor Renno Veinthali ja eelarvetalituse peaspetsialisti Ardo Kamratovi. Eesti Teaduse Akadeemia on nimetanud kuratooriumi liikmeks professor Mart Saarma.

Kuratoorium valis 22. mail akadeemik Jaak Aaviksoo TTÜ rektoriks kaheksa poolthäälega.