Eesti majanduse väljavaadetest rääkisid "Foorumis" Sven Sester (IRL), Kadri Simson (Keskerakond), Andres Ammas (Vabaerakond) ja Remo Holsmer (Reformierakond) ning arvamuslauas Keit Kasemets ja Heido Vitsur.

Rahandusminister Sven Sester tõi välja mitu ideed: alustades lihtsa ettevõtluskonto loomisest ja lõpetades riiklike muudatustega. "Maksumeetmed, toetusmeetmed, teadusse suunatav raha, võimalikud seadusandlikud muudatused - neli asja, millele peaks tähelepanu pöörama, millega saab riiklikul tasandil mõjutada majandust," kirjeldas ta.

"Eestis teenitud raha, ka see, mis läheb pensionifondidesse, peaks aitama elatada Eesti majandust. Pensionifondid julgevad siia investeerida, kui siin on turvalisus. Kui ei tule ootamatuid maksuüllatusi," sõnas Kadri Simson.

Remo Holsmeri arvates tasuks keskenduda IT-teemadele ja e-residentsusele. "Neid asju, milles me oleme tugevad, sinna tuleb edasi panustada," sõnas ta saates.

"Siin tuleb mängu ambitsiooni küsimus: nullbürokraatia, sõidujagamine - kas me ei võiks veel kaugemale minna? Kuidas saada jõuliselt pildile välisinvestorite jaoks?" küsis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Keit Kasemets.

Olulise tegurina toodi välja ka tööjõud. "Sõda talentide pärast käib igal pool," sõnas Andres Ammas, ja tõi välja, et Taanis on targa ja väärtusliku välistööjõu otsimiseks loodud riiklik võrgustik. Lisaks tuleks panustada kohalikku kutseharidusse ning üle tuleks vaadata ka üldhariduskoolide õppekavasid ja eesmärke.

Loe lähemalt blogist!