Bioloogiaõpetajad kirjutavad oma ühispöördumises, et kui uue riikliku õppekava kohaselt väheneb kohustusliku õppe maht loodusainetes 16-lt 12-le kursusele, siis on tegemist ainevaldkondades suurima tundide arvu vähenemisega. Nüüd on minister soostunud siiski väiksema kärpega, mis kahandaks loodusainete kohustuslikke ainetunde kahe võrra, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Kõik ainevaldkonnad peavad arvestama tunde arvu vähendamisega,” selgitas haridus- ja teadusministeeriumi nõunik, riikliku õppekava töörühma liige Ain Tõnisson.

Eesti bioloogiaõpetajate ühingu presidendi Asta Tuusti sõnul rahuldab haridus- ja teadusministri uus tunnijaotusplaan loodusainete õpetajaid osaliselt, sest kaks kohustuslikku ainetundi saadi juurde.

„Loodusainete valdkonda kuuluvad gümnaasiumis keemia, füüsika, bioloogia ja osa geograafiast. Nüüd tekib küsimus, et milliste ainete kursuste arvu tuleb vähendada ja milliseid mitte,” lisas Tuusti.

Bioloogiaõpetajad tuletavad oma pöördumises õppekavaarendajatele meelde, et Euroopa Liidu seatud haridusvaldkonna eesmärkide ja indikaatorite järgi peab suurenema loodus- ja tehnoloogiaalade lõpetajate arv 15 protsenti. Lisaks bioloogiaõpetajatele on pöördumisega ühinenud geograafiaõpetajate ühing ja Eesti bioloogia- ja geograafiaõpetajate liit.