Bikers Pubi uksel on nüüdsest isetehtud keelumärgid, millest üks keelab sisenemise lipsuga, teine jalgrattaga ja kolmas musta värvi näoga inimestel.

Mootorratturite pubi esindaja ütles ETAle, et musta näoga inimestele sisenemist keelav märk ei ole mõeldud neegritele, vaid määrdunud isikutele. “Kõrtsi ümbruses on palju garaaže ja töökodasid ning töömehed kipuvad määrdunud ja õliste riietega baari tulema,” lausus pubi esindaja.

Tallinna politsei alustas 4. mail ajakirjanduses avaldatud andmete põhjal neegreid sisenemast keelanud Bikers Pubi juhtumi uurimiseks kriminaalmenetluse.

Menetlust alustati kriminaalkoodeksi paragrahvi järgi, mis käsitleb üksikisiku õiguste otsese või kaudse kitsendamist olenevalt rahvusest, rassist, nahavärvusest või muudest veendumustest, ütles ETAle Tallinna politsei pressiesindaja Kristo Kelder.

Eesti Ekspress kirjutas mai algul, et Bikers Pubi uksel seisis keelusilt, mille kohaselt ei tohtinud siseneda jalgratta, lipsu ja neegriga. Bikers Pubi omanikeringi esindaja Rene Jõgimaa sõnul ei käi kultustsikkel Harley Davidson ja värvilised lihtsalt kokku.

Mõni aeg tagasi üritas Eestis elav soomlane Arto Matikainen soomlasest sõbra ja tolle mustanahalise abikaasaga minna Bikers Pubi, kuid uksest kaugemale neid ei lastud. Suure palumise peale sai naine vaid tualetis käia.