"Kui inimestel on ametnike sissetulekute suuruse vastu huvi ning me räägime avatud ühiskonnast, siis miks mitte seda infot avalikustada,“ rääkis Berg Päevaleht Online’ile.

„Eriti praegusest olukorras, kus väga paljudel kärbitakse sissetulekuid ning jäetakse ilma lubatud lisatasudest ning ka näiteks pensioni tõstmisest. Inimene tahab teada, kas ta kannatab üksi või kuidas teistega on,“ jätkas ta.

Tallinna linnavalitsus pole Bergi sõnul muidugi ainuke, kus on niisugune keeruline ning varjav süsteem käibel, kuid tema hinnangul on inimestel õigus ametniku tegelikku sissetulekut teada saada.

Eesti Päevaleht kirjutas, kuidas Tallinna linnavõim varjab kiivalt oma ametnike tegelikke palkasid ehk summasid, millelt on arvestatud sotsiaalmaksu.

Veebruari algul saadeti Tallinna erinevatele ametkondadele päring, kus paluti näidiskuuna avaldada novembris arvestatud sotsiaalmaksud.

Linnakantseleist teatati ajakirjanikule, et andmete kokkupanek nõuab ressursimahukat lisatööd, ja seetõttu pole päringule võimalik vastata.

Kuu jooksul arvestatud sotsiaalmaksu kokkulugemiseks peaks piisama ühest raamatupidamisandmete väljavõttest.