2. märtsil 2015 avaldas BBC oma kodulehel uudise pealkirjaga „Estonia's ruling Reform Party wins election victory“ ("Eestit valitsev Reformierakond võitis valimised") kajastamaks Eestis toimunud parlamendivalimiste tulemusi. Nimetatud artiklis kasutas BBC Keskerakonna iseloomustamiseks terminit "pro-Russian" ehk Venemaa-meelne, teatas MTÜ Eesti Keskerakonna lepinguline esindaja Oliver Nääs Delfile.

Keskerakond esitas Nääsi sõnul BBC-le kaebuse, milles palus sõnakasutust muuta, kuna see ei ole Keskerakonna iseloomustamiseks kohane ning eksitab lugejat.

Vastusena Keskerakonna kaebusele teatas BBC, et valitud sõnakasutus oli kohatu, mistõttu redigeeris BBC ka avaldatud artiklit, kustutades sealt sõnad "pro-Russian". Samuti kinnitas BBC, et konsulteerides Euroopa korrespondendiga otsustasid nad edaspidi seda silmas pidada ja arvesse võtta.

Sellest hoolimata on BBC redigeeritud artiklis sees lause, et Keskerakonnal "on sidemed Venemaa presidendi Vladimir Putiniga" ning artiklis meenutatakse, et erakonna juht Edgar Savisaar "soosib sõbralikumat lähenemist Moskvale" ja on eelnevalt öelnud, et "Krimmi annekteerimine Venemaa poolt võib olla legitiimne".

Redigeeritud artikkel on kättesaadav siit!