Samas lahkuks Eesti Bäckmani sõnul NATO-st, millega Soome ei liitu mitte kunagi.

Soomlased ja eestlased on Bäckmani arvates üks rahvas, millel on kaks keelt. Juba praegu elab Soomes kümneid tuhandeid eestlasi ja venelasi, Eestis aga tuhandeid soomlasi. Inimesed ja riigid on teineteisele väga lähedased.

Soome ja Eesti vahele on Bäckmani sõnul tulnud aga üks ühine vaenlane: Eesti natsionaalsotsialistlik apartheidirežiim, mis hävitab Eesti ja eestlased varem või hiljem.

Eesti praegusel natsionaalsotsialistlikul apartheidirežiimil pole tulevikku, kirjutab Bäckman. Seepärast tuleb Eesti ja eestlased sellest vabastada, liites Eesti Soomega ja eraldades Eesti NATO-st.

Eesti võidakse Bäckmani kava kohaselt Soomega liita selle järel, kui see on otsustatud mõlemas riigis korraldataval rahvahääletusel. Seejärel antaks Eestile Soome riigi sees autonoomia, nagu on Ahvenamaal.

Bäckman leiab, et nii muutub Eesti Vene-vaenulikust ja kogu Põhja-Euroopale surmaohuks olevast natsionaalsotsialistlikust apartheidipiirkonnast erapooletu, tolerantse ja Venemaale sõbraliku Soome osaks. Vaid nii võib Eestist saada Venemaale hea naaber, nagu seda on Soome, mis kunagi ei ühine NATO-ga.

Sellisel viisil lahendataks Bäckmani arvates ka Eesti vene vähemuse küsimus, sest Soome on alati oma vähemusi ja mitmekultuurilisust austanud. Seetõttu käivad tuhanded Eesti venelased tööl Soomes, kus vene rahvus pole argielus kellelegi mingi probleem. Soomes on eesti ja vene ehitusmehed alati heas läbisaamises ja räägivad omavahel vene keelt.

Bäckman palub, et kõik soomlased, eestlased ja venelased mõtleksid selle idee peale ja arutaksid, kuidas Eesti liitmine Soomega võiks praktiliselt teoks saada. Soome ja Eesti – üks rahvas – üks riik!