Soomes alanud Öise Vahtkonna ning nende mõttekaaslaste pressiüritusel on hetkel väga suur hulk kohalikku ja Eesti ajakirjandust, Delfi reporteri sõnul on kohal üle kümne tele- ja fotokaamera. „Koht, kus üritus toimub, on kõigile arusaamatu.“

Dmitri Linter kuulutas ajakirjanikele, et vaid naiivne inimene võib rääkida Eestist kui demokraatlikust riigist.

Pressikonverentsil jagati ka ingliskeelset manifesti, milles süüdistatakse Eesti võime pseudoajaloo võimendamises, etniliste vähemuste tagakiusamises ja muus taolises.


Öise Vahtkonna aktivist Maksim Reva mainis samal üritusel ka, et Eestis toimub venelaste suhtes poliitiline ja kultuuriline massimõrv, aeglaselt ja läbi mitmete põlvkondade.


Lisaks tänas Bäckman Soome politseid, kes polevat töötanud pressikonverentsi korraldajate vastu, Eesti ja Lätis oleks Bäckmani sõnul võimatu sellist üritust korraldada.

Pressikonverentsil viibinud Rootsi meediaväljaanne küsis, kas nad sooviksid, et Eesti kuuluks taas Nõukogude Liidu koosseisu. Našisse kuuluv Mark Sirõk vastas küsimusele eitavalt, Linter aga mainis, et ta oleks sellega nõus, kuid ainult juhul, kui seal austataks kõikide inimeste õigusi ja poleks apartheidi.

Sirõk ütles ajakirjanikele ka seda, et ta pole ei Eesti, eestlaste ega eesti kultuuri vastu, kuid talle ei meeldi praegune Eesti võim, mis tema sõnul üritab kaks rahvast tülli ajada.


Vastates küsimusele, et miks sellist üritust Soomes korraldatakse, väitis Sirõk ka seda, et sarnase ürituse korraldajaid hakatakse Eestis taga kiusama - helistab kapo ja soovitab ürituse ära jätta jne.