"Mulle väga meeldis, inimesed olid toredad, otsisid lahendusi, ei virisenud ja ei torisenud ja keegi ei kippunud ka teisele lausa kulbiga mõistust pähe valama. Ministrid pidasid ennast hästi üleval, ei kakelnud, ei kiidelnud, rääkisid asjalikku juttu," rääkis Üprus Delfile.

Üpruse sõnul oleks võinud üritusel küll rohkem rahvast olla, kuid tema sõnutsi ei olnud inimesi ka liiga vähe. "Võib-olla oli tegemist ka selle põhjusega, et meil oli ju saali servades stendiettekanded ja samuti ka kahes kõrvalruumis. Ja inimesed valisid, kas nad kuulasid ministreid või läksid vaatasid stendiettekandeid või tegid oma rühmatööd seal kõrval. Mina ei ütle, et oli liiga vähe. Siin tuleb ka öelda, et osa inimesi oli neid, kes olid huvitatud konkreetsest näiteks finantsmehhanismist nagu Innove või EAS ja oli neid, kes tahtsid saada ministrite käest ülevaadet reaalsest olukorrast ja oli neid, kes tahtsid saada hingehoidu vaimuliku käest või hingehoidja käest," ütles ta.

Teavitustöö ei olnud piisav

Siiski ütles Üprus, et teavitustöö oleks võinud olla parem. BNS-i me saatsime teate kümmekond päeva tagasi, see teade minu teada ei ilmunud, küll aga said ajakirjanikud muidugi selle ise üles noppida. Siis töötukassasse saatsime umbes nädala eest välja plakatid ja möödunud nädalal viisime veel ka töötutele lendlehti paarsada tükki, võibolla oleks neid võinud ka rohkem olla," arvas Üprus.

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskopi palvel korraldatud üritusele jätsid tulemata ka peaaegu kõik Tallinna linnaosade töötute klubid. "Me arvestasime, et nad tulevad kõik kohale, levitavad meie informatsiooni ja toovad kliendid ka kaasa. Sisuliselt oli Kristiine klubi kohal ainult. See klubi väga aktiivselt osales ja tegi ka stendiettekande, aga kui meil on kaheksa linnaosa, siis küsime, kus teised on?"