Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse arst dr Gulara Khanirzajeva kommenteeris, et verekeskused varustavad Eesti haiglaid piisavate verevarudega ja kõikidele patsientidele on tagatud vajalikud vereülekanded.

"Regionaalhaigla verekeskuse varud ei ole ühegi veregrupi osas kriitiliselt madalad, samuti pole kunagi juhtunud, et mõni patsient oleks verepuuduse tõttu ravita jäänud. Kõik doonorvere doosid läbivad kontrolli ja on anonüümsed, seega doonor ja patsient ei tea üksteist kunagi," kinnitas Khanirzajeva.

"Tõenäoliselt on postituse tegija mures enda lähedase pärast ja tegi seetõttu sellise üleskutse. On tänuväärne kutsuda inimesi üles verd loovutama, kuna doonorite abi on alati vaja, kuid palume seejuures vältida asjatu paanika tekitamist," palus Khanirzajeva.

Regionaalhaigla pressiesindaja Kaidi Kasenõmm helistas postituse teinud noormehele ja selgitas talle olukorda ning palus tal postitus kustutada või lisada selgitav kommentaar, sest hetkel tekitab selline info asjatut paanikat. Noormees sai sellest aru ja lubas seda ka teha.