"Tunnustatud korvpallikohtunik Hillar Koitla kogus sõprade abil kokku ligi 7000 eurot ja maksis selle kurikuulsale Joosep Laiksoole, kes sõitis 17-aastaselt surnuks Koitla ema Laine ja isa Heinari. Koitla julges vanemad tapnud Laiksoolt kohtus moraalse kahju hüvitamist küsida, mis lõpuks talle hoopis Laiksoo ees võla tekitas, sest ta jäi kohtus kaotajaks ja nii tuli tal Laiksoole maksta vanas rahas üle 100 000 krooni, muidu oleks tema varad arestitud," vahendas ERR eile "Pealtnägija" lugu.

Hillar Koitla ütles Delfile, et on õigluse jalule seadmise nimel peetud kohtusaagas maksnud kohtukuludeks kokku 9744 eurot.

"Nüüd lisaks veel Laiksoode menetluskulud, koos täitevmenetlusega 7186 ja ekspertiisikulud 734 euro," kirjeldas ta. "Kokku on mul nüüd siis kohtukulusid 17 666 eurot ehk 276 414 krooni. Pean toime tulema ja loodan, et saan hakkama," märkis ta. "Olen võtnud pangalaene ja sõpruskonnalt raha kokku laenanud. Pean nüüd tasapisi tagasi maksma. Eks elu olegi nii karm, et keegi võidab - ka siis, kui su vanemad tapetakse ja selle eest peale makstakse - ja keegi kaotab," rääkis ta Delfile.

"Ma teen ja räägin seda sellepärast, et inimesed õpiks ja teaks, kuidas asjad võivad minna. Ma püüan ise juhtunu unustada ja loodan, et keegi ei pea seda kõike ise kogema," lausus ta lõpetuseks.