Kirjale on allakirjutanud kokku 99 inimest, nende seas Mait Raun, Hando Runnel, Arvo Valton, Urmas Sisask, Tõnu Trubetsky, Alar Aigro, Sirje Kiin, Jüri Estam, Andres Sööt, Aleksander Einseln, Merle Jääger, Indrek Raadik (Summer), Kauksi Ülle, Ilmar Vananurm, Evar Riitsaar, Toomas Kümmel, Juku-Kalle Raid jpt. tuntud inimesed.

Kirja autorid leiavad, et 18. mail 2005 Moskvas allkirjastatud uus piirileping otseses vastuolus nii Tartu rahulepinguga kui ka põhiseadusega, olles seetõttu allkirjastamise hetkest õigustühine.

„Uue piirilepingu ratifitseerimist Riigikogus saab käsitleda EV Põhiseaduse paragrahvi 122 rikkumisena ning osa Eesti Vabariigi seadusliku territooriumi vabatahtliku ja teadliku loovutamisena,” seisab kirjas.

„Erinevalt 1939. aasta baaside lepingust, milles oli viide Tartu rahule, uues piirilepingus sellist viidet ei ole. Ratifitseerimine tegelikult tühistaks Tartu rahu, sest et lepingut rikuksid mõlemad lepinguosalised, mistõttu nimetatud leping kaotaks automaatselt oma kehtivuse. See asjaolu võimaldaks Venemaa juhtkonnal käsitleda Eesti Vabariiki kui 1991. aastal loodud uut riiki, koos kõige sellest tulenevaga. ”

Kirja autorid osutavad, et 16. juunil 1940 esitas NSV Liit Eesti Vabariigile ultimaatumi, nõudes Punaarmee täiendavate väeüksuste paigutamist Eestisse ja nõukogudemeelse valitsuse ametissemääramist.

„Kas tõesti kavatseb Eesti Vabariigi praegune juhtkond selle häbiväärse ultimaatumi 65. aastapäeva tähistada, kinkides (sest vastu ei saada ju mitte midagi!) 5,2 % Eesti Vabariigi seaduslikust territooriumist meie riiki ja rahvasse ikka veel vaenulikult suhtuvale stalinismi avalikult restaureerivale naaberriigile?” küsivad allakirjutanud.