“Jah, vastab tõele. Siim Roode esitas advokatuurile üherealise avalduse, milles soovis advokatuurist välja astuda ja juhatus otsustas selle rahuldada,” kostis Advokatuuri esimees Hannes Vallikivi.

Kui valdavalt advokatuurist nii kergekäeliselt ei lahkuta, siis aastas üks kuni kolm inimest Vallikivi sõnul seda siiski teeb. Kui lahkumise alus võimaldab liikmelisuse peatamist, näiteks õppima asudes või kohtunikuks saamisel, mis on eluaegne amet, eelistatakse pigem liikmelisuse peatamist.

“Seda staatust kergekäeliset enamasti ära ei anta,” tõdes ta.

Siim Roode on viimastel aastatel meedia huviorbiidis olnud Autorollo skandaali tõttu. Autorollo on Keit Pentus-Rosimannuse isale Väino Pentusele kuulunud transpordifirma.

Väino Pentus oli alates 28. juulist 2008 OÜ Autorollo ainuosanik ja juhatuse liige. 26. aprillil 2010 sai ettevõtte ainuomanikuks ja sisuliseks juhiks Siim Roode.

Süüdistuse kohaselt oli omanikuvahetuse ajaks ettevõtte majanduslik olukord väga halb ning Roode korraldas koos Pentusega vara väljaviimise ettevõttest, et vältida vara müüki võlausaldajate nõuete katteks ja vabastada Pentus võlgade isiklikust käendusest. Peamiselt puudutasid need tehingud nelja veoki ja 11 haagise väljaviimist OÜ Autorollo põhivara hulgast.

Kokku kaotas OÜ Autorollo omandiõiguse varale väärtusega vähemalt 2,36 miljonit krooni, kuid vabanes kohustustest ainult 0,88 miljoni ulatuses. Seega tekitasid Pentus ja Roode ettevõttele ligi 1,5 miljonit krooni ehk 94 000 eurot kahju.

Samuti kasutasid Roode ja Pentus süüdistuse kohaselt OÜ Autorollo raamatupidamises võltsitud laenulepinguid, et katta näiliselt kassapuudujääki ja vabastada Pentus võimalikest tsiviilõiguslikest nõuetest.

Riigikohus otsustas mai lõpus tühistada Tallinna ringkonnakohtu mullu oktoobris tehtud otsuse ja saata asi uueks läbivaatamiseks tagasi. Autorollo skandaali hakkab ringkonnakohus menetlema juba kolmandat korda.

"The Sun lõpetab koos musitseerimise ja Siim Roode lahkub advokatuurist. Veerev kivi ei sammaldu," kommenteeris Roode oma lahkumist. Ta lisas, et 15 aastat on olnud huvitav ja väljakutseid täis aeg ning vähesed on nii kaua sama ametit pidanud. Samas nentis Roode, et maailmas on veel nii palju huvitavat, mida kogeda.

"Advokaadibüroos on hea meeskond, kellega koostöö jätkub. Isiklikult tunnen juba mitu aastat huvi ja tõmmet keskkonnahoiuga seonduva poole. Keskendun teadustööle ja jätkan büroo nõunikuna," ütles Roode oma tuleviku kohta. Et Roode nimi meenub paljudele just Autorollo kaasusega, ei jäta Roode ka oma kommentaaris Autorollot mainimata. "Pean tõttöelda tänama juhust, et Autorollo lugu mind tardumusest lahti raputas," märkis Roode. "Eraõiguslikust kutseühendusest, millesse astusin, on märkamatult saanud avalik-õiguslik," sõnas Roode advokatuuri kohta.