Küllike ostis eelmisel reedel 2003. aasta Audi A4 müügiplatsilt Tallinnas Kadaka teel. Automüüjaga tehti proovisõit, siis võttis automüüja ilma ostu-müügi lepinguta vastu sularaha ja Küllike asus koduteele. Auto sõitis 30 kilomeetrit, siis enam käiku sisse ei saanud, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Autol oli läbi käigukastimoodul, mille vahetamine maksab üksi 1000 eurot, siis on läbi kollektori elektrooniline mootor ja see maksab ka tuhande kanti, loetles heauskne ostja.

Müügiplatsil naisele auto müünud Igor Rumjantsev on aga kadunud ning liiklusteemadega tegelevad juristid selgitavad, et paberitel esinev nimi ei pruugigi olla reedese automüüja oma.

Eraisikult ostes pidanuks Küllike auto enne maksmist töökotta viima, samuti oleks müüjaga pidanud sõlmima lepingu ning ARK poleks tohtinud masinat ilma ostu-müügi lepinguta registreerida.

Ostes auto juriidiliselt isikult on rikete ilmnemisel õigus see kahe nädala jooksul müüjale tagastada. Eraisikuga on keerulisem - kui müüja tuvastada õnnestub, saab õigust nõuda ainult kohtu kaudu.