Agnese peres on viis last. Praegu on Agnes nooremate lastega kodus, aga peagi saabub aeg, kui tuleb tööle naasta ja lapsed lasteaeda viia, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ilma autota oleks Pelgulinnas elava pere igahommikused ja -õhtused asjaajamised kui mitte võimatud, siis väga palju aega nõudvad. Agnes arutles, et kui lapsed saaks kodulähedasse laste­aeda, siis ehk oleks võimalik kuidagi hakkama saada, aga kui mängu tulevad naaberlinnaosade lasteaiad, võib hommikune ring kujuneda tundidepikkuseks.

„Ka praegu on meil ilma autota raske asju ajada. Kaksikute vankriga mööda teid ja tänavaid kõndida ei saa, sest lumi on kõnniteed muutnud kitsaks. Bussi me samuti ei mahu,” kurtis ta.

Praegu on pere kasutuses 1991. aastal toodetud Ford. Seitsmeliikmeline pere vajaks juba ammu suuremat sõidukit, aga see on suur väljaminek. „Muidugi ostaks me uue ja keskkonnasõbraliku auto. Suurpere puhul on see rahaliselt raske,” sõnas Agnes. Ainsana on lähenevate parlamendivalimiste eel praegustest riigikogus esindatud erakondadest automaksu kehtestamisest oma programmis juttu teinud sotsiaaldemokraadid. „Keskkonna saastamise ja luksustarbimise piiramiseks kehtestame automaksu esmaregistreerimise põhise luksusmaksuna. Sellega soodustame keskkonnasäästlikumate autode soetamist ja piirame autostumist. Sõiduauto registreerimismaks jääb sõltuvalt auto omadustest vahemikku 0-4500 eurot," seisab sotside programmis.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehe veebiküljel