Nimelt õpetavad kõik autokoolid õppesõidutundides siiani liiklusalaseid teadmisi kehtiva liikluseeskirja järgi. Ka teooriatundides keskenduvad õpetajad enamasti ikkagi sellele, kuidas asi käib praegu, mitte edaspidi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Autokoolide liidu president ja Aide autokooli omanik Enn Saard ütles, et autokoolid asuvad uue seaduse alusel tarkust jagama novembri algusest või keskpaigast: “Tekib tõesti kurb olukord, kus paljud juhiloa taotlejad on õppinud ühe seadusega, aga eksamit peavad tegema teise seaduse alusel.”

Saardi sõnul üritavad õpetajad ka tundides õpilasi uue liiklusseaduse uuendustest teavitada, rääkides paralleelselt ka sellest, kuidas on asi praegu. Paraku ei saa aga uut liiklusseadust tulevastele juhtidele õpetada sõidutundides.

Maanteeameti peadirektori asetäitja kt liiklusohutuse alal Juhan Kaarpalu ütles, et liiklusteooria riikliku eksami uus küsimustik on alles koostamisel. Tema sõnul on üsna tõenäoline, et esimese hooga ei panda teooriaeksami küsimustikku uusi küsimusi ja pigem võetakse küsimuste seast välja seaduse muutumisega aktuaalsuse kaotanud küsimused.