Eduard kirjeldas Vene Delfile, et 5. veebruaril koju sõites sattus ta Paekaare ja Pae tänava ristmikul vastakuti kollase Haja autokooli õppesõidukiga.

Kogenud juhina püüdis ta kitsal tänaval ettevaatlikult õppesõidukist mööduda, kui ootamatult tuli õppesõidukist välja instruktor ja käskis tal avada küljeakna. Edasi puhkes osapoolte vahel sõnasõda ja Eduard tegi ettepaneku kutsud kohale politsei.

"Politsei alustas väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb varavastast süütegu väheväärtusliku asja vastu," ütles politsei pressiesindaja Ilmar Kahro.

Tema sõnul on politsei aknaklaasil olnud vigastused jäädvustanud ning dokumenteerinud need vaatluse protokollina. "Kõik juhtumi osapooled on tunnistajatena üle kuulatud. Lõplikku menetlusotsust ei ole langetatud," sõnas ta.

Haja Autokooli juhatuse liige Anu Liiser ütles Delfile, et on antud juhtumiga põgusalt tuttav. "Minul firma esindajana ei ole mingit huvi kahe juhi omavahelist probleemi ajakirjanduses lahata," vastas ta Delfi küsimustele. "Kommenteerida oskan nii palju, et meie kooli õpetaja pöördus ise abi saamiseks politsei poole ja probleemi lahendamisega tegeleb nüüd politsei."

Liiser lisas, et enne, kui kedagi süüdi hakatakse mõistma, on vaja teha ekspertiis, kes ja kuidas on väidetavalt esiklaasi lõhkunud.

"Minagi ootan vastust küsimustele, mis probleemse situatsiooni põhjustas ja mis tegelikult toimus?" ütles Liiser ja lisas, et juhtumil on kaks osapoolt. "Enne asjaolude selgumist ei soovi ma selle teemaga seoses mingit artiklit ajakirjanduses näha."

Seadus näeb süüdi mõistmisel sellise väärteo eest ette rahatrahvi kuni 1200 eurot või aresti.