Delfi lugeja sattus täna hommikupoolikul Tallinnas Tamrexi poes vaatepildile, kus vanapaar käis poest ostmas kuuekilost tulekustutit.

"Proua ütles mehele, et nad polnud esimesed ega ainsad, vaid täna olla veel juba neli inimest käinud. See seostus kohe eilse "Aktuaalse kaamera" naljaklipiga, et eilsest peab autos olema kuuekilone tulekustuti. Naljakas oli küll, aga üsna tõsiseltvõetav vist ka," märkis lugeja.

Tamrexi jaekaubandusjuhi Steven Hallapi sõnul on pärast uudistesaates tehtud aprillinalja kliendid tõepoolest pöördunud nende poodidesse sooviga järgida uut siseministri määrust, mille järgi autos peab väidetavalt olema kuuekilone tulekustuti.

"Kui nüüd tõesti inimene on tulnud poodi ja tahtnud tulekustutit osta, siis meie ei saa talle seda keelata, kui ta ei selgita, miks tal seda vaja on. Kui keegi ütles, et tegi seda uue määruse pärast, siis klienditeenindajad selgitasid, et tegu on aprillinaljaga, mitte tõsiseltvõetava asjaga," lausus ta.

Hallapi kinnitusel saadeti hommikul kõigile keti poodidele kiri, et tegemist on naljaga. Samas käis tema sõnul näiteks Laki tänava poes päris palju inimesi tulekustuteid ostmas.

"Helistasin läbi meie Tallinna poed ja on olnud juhuseid, kus aprillinaljast tulenevalt on inimesed soovinud osta uut kuuekilost tulekustutit sõidukisse. Juhiksin siinkohal tähelepanu sellele, et on väga tervitatav, kui inimesed oma ohutuse pärast muretsevad. Meie omalt poolt soovitamegi sõidukitesse paigaldada suurema laenguga kustuti kui ühe- või kahekilone," lisas Hallap.

Kuuekilone kustuti maksab Tamrexis 49 eurot.