On teada, et Austraalias rahvuspargis rünnatud seljakotirändurid on 23-aastane Brasiiliast pärist meditsiinitudeng ning tema sõbranna, samuti kahekümnendates eluaastates sakslanna, vahendab Yahoo News.

Politsei sai teisipäeval kell 18.30 teate Coorongi rahvuspargis toimunud jõhkrast rünnakust, mille tõttu oli kahel naisel tõsine peavigastus. Ühele neist olevat löödud haamriga pähe ja teisest autoga üle sõidetud. Mõlemad olid toimetatud Flindersi haiglasse.

Austraalia politsei kinnitas, et rändurid on eurooplased ja nende peredega püütakse kontakti saada.

Politseiülem James Blandfordi sõnul sõitsid noored autos koos inimesega, kellega olid äsja tutvunud, ja sattusid eluohtlikku olukorda. „Ühel rünnaku ohvril õnnestus põgeneda ja ta jõudis liikuda piirkonnas kalastanud inimesteni, kes kutsusid politsei. Süüdistusi arvestades oli ohvrite olukord äärmiselt tõsine,” ütles politseiülem.

Naiste päästmises võtmerolli mänginud kalurid väitsid telekanalile 7 News, et pärast politseile teatamist läksid kohalikud teist naist otsima ning leidsid ta kuriteopaigast vaevu teadvusel oleva ja kõnevõimetuna. „Isegi politseinikud olid juhtunust häiritud,” sõnas üks päästja, kelle arvates olid rändurid teel Adelaide’ist Melbourne’i.