Delfi avaldab putši toimumise kronolooga Moskvas, Leningradis ja Baltikumis minut-minutilt. Varasemate päevade sündmuste kohta loe siit ja  siit

21. august 1991

0.07: Moskva: USA saatkonna poolt läheneb sõjaväe ründesõidukite kolonn Valge Maja ümber olevatele barrikaadidele. Meeleavaldajad üritavad juhtsõidukit peatada. Sõdurid tulistavad õhku.

0.31: Moskva. Smolenski väljaku lähedal barrikaadide juures on kuulda tulistamist. Meeleavaldajad viskavad soomuki vaateavadele presendi, mistõttu on see sunnitud taganema Uue Arbati alusesse tunnelisse. 27. brigaadi anonüümseks jäänud major ütleb ajakirjanikule, et Valget Maja rünnatakse öösel. Operatsioonist võtab osa 30 tanki ja 40 soomukit ning umbes 1000 sõdurit. Relvastatud kolonnid lähenevad mööda Lenini prospekti ja Tjoplõi Stani.

Noort meest tulistatakse, kui ta üritab avada soomuki luuki. Soomuk lohistab tema surnukeha edasi liikudes kaasa. Soomukeid takistavad inimesed on saanud vigastada. Uut Arbati blokeerivad trollid põlevad. Soomukid puhastavad teed Valge Maja suunas.

1.03: Moskva. Raadios kõnelev Venemaa asepresident Aleksandr Rutskoi hoiatab tsiviilisikuid, et need püsiksid vähemalt 50 meetri kaugusel Valgest Majast ja ei asuks sõjaväelastega võitlusse. Samuti hoiatab ta, et KGB agendid võivad üritada tsiviilisikuteks maskeerituina hoonesse pääseda. Rutskoi annab hoone valvuritele käsu tulistada kõiki ründajaid.

Venemaa ülemnõukogu hoone juures süüdatakse Molotovi kokteiliga üks soomuk.

Kantemiri diviisi üksused lähenevad väidetavalt Valgele Majale Kutuzovi prospekti suunalt. Väidetavalt on neil käsk kasutada lahingumoona.

Valge Maja kaitsjad kutsuvad üles koostama inimketti hoone kaitseks ning veenma sõdureid suuliselt. Väidetavalt ei tea Kantemiri diviisi sõdurid, mis tegelikult toimub.

1.30: Moskva. Teadetekohaselt on esimene rünnak Valgele Majale tagasi tõrjutud. Soomukid, mis ei suutnud trollidest barrikaadidest läbi murda, naasid Uuele Arbatile.

1.49: Moskva. Venemaa õigeusu kiriku patriarh Aleksius II kutsub venelasi üles vältima vägivalda ja verevalamist.

3.01: Moskva. Valge Maja kaitsjad kasutavad megafoni, et informeerida rahvast, et ühe sõjaväeüksuse sõdurid on kinnitanud, et ei tulista rahva pihta. Uue Arbati all tunnelis on maha põletatud soomuk. Kinnitamata andmetel liigub Moskva poole Pihkva dessantdiviis.

3.08: Moskva. Erakorralise olukorra komitee juhtkond – Janajev, Moissejev, Moskva sõjaväeringkonna ülem Kalinin – kinnitavad, et peatavad sõjaväe.

3.15: Moskva. Moskva linnavalitsuse esindaja Jevgeni Sevastjanov teatab, et sõjavägi lahkub Moskvast. Kahjuks takistavad sõjaväe taganemist eelnevalt püstitatud barrikaadid, mistõttu tekib konflikte ja vigastusi. Üldiselt on sõjavägi linnast lahkumas.

4.00: Vilnius. Nõukogude sõjaväelased hõivavad televisiooni- ja raadiostuudiod Šiauliais ja Panevėžysis. Seal töötanud inimesi sunnitakse lahkuma. Panevėžysis hõivatakse ka telefonijaam.

5.16: Tallinn. Sõjavägi on hõivanud teletorni esimesed kaks korrust.

7.42: Moskva. Kõik 19. augustil linna toodud sõjaväeüksused on välja viidud. Samas lähenesid linnale 50 soomukit Balgradi dessantdiviisi ühe polgu sõduritega ja peatusid linna piiril. Dessantväelased, kelle hulgas on palju Afganistani veterane, ütlevad ajakirjanikele, et said sihtpunktist teada alles Odessast startinud lennukis. Sõduritel on käsk mitte tulistada ja mitte alluda provokatsioonidele. Nad kinnitavad, et tulistavad ainult siis, kui neid tulistatakse. Sama diviisi teised polgud on saadetud Bakuusse ja Jerevani.

10.21: Leningrad. Leningradi linna- ja oblastinõukogude ühisistung avaldab toetust Jeltsinile. Ettevõtetel ja asutustel soovitatakse järgida Nõukogude Liidu ja Venemaa seadusi ning Jeltsini ja Moskva linnapea käske. Leningradi sõjaväeringkonna ülemat kutsutakse üles erakorralist olukorda tühistama. Luuakse koordineerimiskomitee linnapea Anatoli Sobtšaki juhtimisel.

10.28: Riia. Balti sõjaväeringkonna ülem kindral Fjodor Kuzmin on öösel helistanud Läti ministrite nõukogu esimehele Ivars Godmanisele ja ähvardanud, et saadab ministrite nõukogu hoone juurde kaks soomukit sõduritega hoone valvureid relvitustama. Dessantväelased saabusid hoonesse ja võtsid selle esimesel korrusel olnutelt relvad ära. Mitu inimest viidi kaasa, sealhulgas peaministri asetäitja kaitse alal Andris Bunka ja üks valvemeeskonna ohvitser. Kuhu nad viidi, pole teada. Hiljem ütlevad sõjaväeringkonna esindajad Godmanisele, et ei tea, kes valvemeeskonnalt relvad ära võttis ning seda tehti sõjaväe teadmata.

11.30: Moskva. Venemaa ülemnõukogu alustab istungit.

11.35: Moskva. Venemaa ülemnõukogu istungit avades ütleb Ruslan Hasbulatov, et konstitutsioonivastase putši organiseerijad on viinud riigi kodusõja lävele.

12.00: Moskva. Eelmise öö kokkupõrgete ohvrite kohta pole usaldusväärseid andmeid. Kesktelevisioon teatab, et kaks inimest hukkus tankiroomikute all. Valgele Majale lähedaste allikate teatel on kaks, kolm või neli inimest hukkunud armeesõidukite all ning üks või kaks maha lastud.

13.31: Moskva. Venemaa ülemnõukogu otsustab saata Venemaa peaministri Ivan Silajevi, asepresident Aleksandr Rutskoi ja KGB ülema Vladimir Krjutškovi koos meditsiiniekspertidega Gorbatšovi suvilasse viimase tervislikku seisundit kindlaks tegema.

13.53: Moskva. Jeltsin teatab ülemnõukogule, et erakorralise olukorra komitee liikmed suunduvad lennuvälja poole. Jeltsin teeb ettepaneku, et Aeroflotile, Venemaa KGB-le ja siseministeeriumile antaks instruktsioonid nad blokeerida. Ettepanek kiidetakse heaks. Pealtnägijate teatel laaditi KGB maja hoovis kahele KGB esimehele Krjutškovile kuuluvale autole mõned kastid. Autod sõitsid teadmata suunas minema.

14.55: Moskva. Teatatakse, et Moskva lennuväljalt tõusis õhku presidendi lennuk, mille pardal on erakorralise olukorra komitee liikmed ja nendele lähedalseisvad isikud. Teadetekohaselt suundub lennuk Krimmi. Õhku tõusis ka teine lennuk Venemaa peaministri Silajeviga, mis on samuti teel Krimmi.

15.12: Moskva. Teaduslik-tööstusliku liidu esimees ja üks demokraatliku reformiliikumise algatajaid Arkadi Volski on rääkinud telefoni teel Gorbatšoviga ja kinnitab, et viimase tervis on hea.

15.52: Moskva. Pirogovi haigla arst teatab, et öö jooksul ravis ta 51 haavatut. Kõige tõenäolisemalt on tegemist automaatrelvade lühikese maa pealt tulistatud kuulide tekitatud haavadega.

16.14: Moskva. Kinnitamata andmetel on erakorralise olukorra komitee seitse liiget vahistatud ja kaitseminister Jazov sooritanud enesetapu.