Tunnustusest esimesena oma lastelt teada saanud Väljas tunneb ennast väga õnneliku ja puudutatuna. "See oli tõesti suur üllatus, et president mulle teenetemärgi omistas," ütles Väljas Delfile. "Esimesena õnnitlesid mind minu lapsed, siis kolleegid ja tööandjad."

Väljas ei salanud, et lööb talle osaks saanud tunnustuse tähistamiseks šampuseklaase kokku nii pereringis kui kolleegidega.

Teenetemärki ei pea ta aga ainult enda omaks, vaid kõigi side- ja teenindustöötajate ametiühingute liidu liikmete ühiseks tunnustuseks. "Minu tänusõnad kuuluvad kõigile ametiühingu liikmetele ja nendele, kes minu kandidatuuri esitasid," tänas ta.

"Olen 100 protsenti seda meelt, et ametiühingutel on oma kindel rida," rääkis Väljas. "Ametiühing ei ole ministeerium ega partei, see on vabatahtlikult sinna astunud inimeste ühing. Need, kes ametiühingut kritiseerivad tavaliselt ise sinna ei kuulu, küll aga soovivad osa saada hüvedest, mis ametiühing on välja võidelnud."

Väljas on veendunud, et ametiühing kaasajastub. "Ei ole tähtis, kas ametiühing on suur või väike, tähtis on see, et ta oleks alati laua taga, kui arutatakse tähtsaid küsimusi ja selles osas on asi paranenud," kiitis Väljas.

Õie Väljas alustas ametiühingutööd 1991. aastal ja alates eelmisest aastast on ta enda sõnul väljateenitud vanaduspuhkusel, kuid jätkuvalt aktiivne ja räägib nüüd kaasa tööea tõstmise teemadel.

"Kuidas kaasata tööturule inimesi, kel on vanust 60+ aastat? Kuidas neid inimesi tööturul hoida ja et nad saaksid töötada, neile sobival ajal," rääkis Väljas oma tänasest väljakutsest.

Tema sõnul on teadmiste, oskuste ja tahtmise korral võimalus kokku leppida tööaja pikkuses või tööajaja alguses. Näiteks kui vanem inimene ei suuda töötada kaheksa tundi järjest, siis võiksid ta töötada kuus tundi. "Olen veendunud, et võimalusi on, tööandjad peavad oleme ka lahtisema uksega," lisas ta.