Atonen rääkis Kuku raadio saates "Keskpäevatund", et kui eraomanik või ettevõtja hakkab uut maja ehitama, siis ta loeb ta oma raha enne üle ja vaatab, mille jaoks raha jätkub ja mille jaoks mitte. "Avaliku raha puhul jääb teinekord mulje, et kaovad need realiteedid ära," nentis endine Reformierakonna juhtpoliitik.

"Eestis on üleüldiselt selline arusaamine - kui kellelgi riigisüsteemis mingid asjad kõige paremini välja ei tule, siis hakatakse rääkima, et kui me saaks oma hoone, vot küll me siis teeks ja küll siis tuleb..." sõnas Atonen.

Endine teletöötaja ja praegune BNSi peatoimetaja Ainar Ruussaar soovitas seepeale Atonenil korra läbi minna rahvusringhäälingu telemaja keldritest. "Ma arvan see on eluohtlik, mis seal praegu toimub!" hüüatas Ruussaar.

Atonen märkis, et keegi ei ütlegi, et inimesed peaksid sellistes tingimustes töötama. "Muidugi peab sealt inimesed välja tooma ja tagama inimestele mõistlikud tingimused," märkis ta. "Aga on olemas arendusi, otsime mingid variandid, ehitame mingi mõistliku büroomaja, üürime sealt pinnad. Ringhäälingumaja on nagu ikoon iseeenesest, hakkame ringhäälingule kirikut ehitama!" pahvatas Atonen ja lisas, et ehitis ei tõsta töö kvaliteeti.

"Kas pole tekkinud see olukord, et unistades sellest rahvusringhäälingu kirikust, räägitakse seda suurt juttu, aga sellega sunnitakse õnnetud tänased töötajad veel kannatama ja veel kannatama, sest seda suurt kirikuraha ei tule kunagi!"