Täna hommikul kutsuti kohtumisele AS ATKO Grupi, maanteeameti, Harjumaa ühistranspordikeskuse ja politsei esindajad.

Kohtumisel Harku vallavalitsuses arutati eilse juhtumi valguses, kuidas on võimalik jätkata AS ATKO Grupiga edasist koostööd Harjumaa lääne suunal, kus eile joobes juht reisijaid teenindas. „Kohtumisel arutati väga tõsiselt senises koostöös korduvalt esinenud ränki kitsaskohti ja probleeme ning edasise koostöö jätkamise võimalikkust,“ ütles kohtumisel osalenud Harku vallavanem Kaupo Rätsepp.

"Eile tabati joobes juht Harju maakonna avalikul liinil, mille tellijaks on riik läbi Harjumaa ühistranspordikeskuse. Selle tõttu on ka Harjumaa ühistranspordikeskuse ja nende koostööpartneri maanteeameti otsus, kas nad jätkavad AS ATKO Grupiga edasist koostööd või mitte," teatas Harku vallavalitsus.

"Harku vald koostöös Harjumaa ühistranspordikeskusega opereerib Harku valla siseliine, mida teenindavatel AS ATKO Grupi bussidesse on paigaldatud alkolukud, mis takistavad joobes juhtidel sõidu alustamist."

"Küll aga lubasid AS ATKO Grupi esindajad tänasel kohtumisel, et nende esimene prioriteet on varustada ka kõik väljaspool baasi tööd alustavad bussid alkolukkudega. Samuti kinnitasid AS ATKO Grupi esindajad, et tegemist oli väga kahetsusväärse juhtumiga, millesse nad väga tõsiselt suhtuvad ning lubasid tulevikus panna suuremat rõhku oma organisatsiooni töökultuuri parandamisele."

ATKO Grupi saatuse üle otsustavad Harju ühistranspordikeskus ja maanteeamet, kes aga veel vastuseid ei anna. Ühistranspordikeskusest kommentaari palunud ajakirjanik suunati edasi maanteeameti ühistranspordi osakonna juhtiveksperdi Mika Männiku poole. Männik suunas küsimused omakorda edasi pressiosakonda, kust teatati, et vastuseid veel pole. "Arutelud käivad, kuid praegu on olukord liiga värske, et otsust teha," ütles pressiesindaja.