Bussijuhi väitel tekitasid kõnealuse juhtumi puhul puhul ohtliku olukorra bussile vasakult rajalt ette keeranud kaks autot, mis kihutasid ootamatult ühissõidukite rajale, ületasid punase tulega ülekäiguraja ja pöörasid seejärel tagasi vasakpoolsele rajale.

"Kuna autodel on keelatud ühissõidukite rajal ilma mõjuva põhjuseta sõita, siis tuli nende autode manööver bussijuhile väga ootamatult. Eelmainitud põhjusel läbis bussijuht ülekäiguraja punase fooritule ajal. Bussijuht kahetseb juhtunut ja lubab edaspidi olla tähelepanelikum," kinnitas ATKO esindaja Delfile.

"Punase tulega ülekäiguraja ületamine on liiklusseaduse rikkumine. Karistuseks on juhile määratud hoiatus töökohustuste rikkumise eest ja määratud talle täiendav liiklusohutuse koolitus," teatas ATKO esindaja.

ATKO esindaja sõnul läbivad kõik firma bussijuhid regulaarselt erialaseid täienduskoolitusi. Kõnealune sohver on pikaajalise töökogemusega kogenud bussijuht, kellel varem tööalaseid rikkumisi ei ole esinenud. "Bussijuht omab kutsetunnitust, mis kehtib 2020. aastani. Töötaja on läbinud klienditeeninduskoolitused 2014. ja 2016. aastal," kinnitas ATKO.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Seiko Kuiki sõnul uurib politsei hetkel juhtumit ja kogub asjaosalistelt infot.