Esimesena pidas kõne Andres Vaigu kaitsja Sven Sillar, kes taotles Vaigu täielikku õigeks mõistmist. Kui oma kõne oli pidanud Ragnar Toomi kaitsja Alar Neiland, sai sõna Assar Pauluse ja Barbarossa Investi kaitsja Küllike Namm.

Namm põhjendas oma kõnes punkt-punkti haaval, miks süüdistus Pauluse osas on üldsõnaline ning deklaratiivne. "Ei piisa sellest, et paned esitlusse pildid ja vead jooned inimeste vahele," sõnas Namm, viidates prokurör Kati Reitsaku esimesel kohtuistungil esitatud avakõnele.

Namm loetles aastate ja väidetavate kuriteoepisoodide kaupa üles põhjused ja selgitused, miks näib tema hinnangul prokuratuuri süüdistus üldsõnaline." "See protsess ongi selline, mida ma pole varem näinud. Ma teen kõik selleks, et see oleks tavapärane protsess, kus loevad tõendid, mitte deklaratsioonid. See, mis süüdistuse 160 leheküljele kirja on pandud, ei ole õige," ütles Namm. Kõne lõpus avaldas ta lootust, et protsess saab õiglase lahendi.

Pärast Nammi on järjekorras sõna võtnud 13 kaitsjat, kes on kritiseerinud samuti süüdistuse ülsõnalisust ning ka ajakirjandust. Pärast Sivart Saarmanni kaitsja Tõnu Meidra pikka kõnet teatas kohtunik Piret Liivo, et istung on selleks korraks läbi ning protsess jätkub 9. septembril.

Süüdistuse kohaselt juhtis Assar Paulus (52) alates 2006. aasta algusest püsiva ülesannete jaotusega kuritegelikku ühendust, mille tegevus oli suunatud varalise kasu saamise eesmärgil nii narkokuritegude ja väljapressimiste kui ka majandusalaste ning isikuvastaste kuritegude toimepanemisele.