Avaliku Sõna Nõukogu (ASN) leidis, et Delfi on rakendanud piisavad eneseregulatiivsed meetmed, peatamaks konkreetset isikut puudutava materjali edasine levik. Seetõttu leiab ASN, et Delfi ei ole ka traditsioonilise ajakirjanduse seisukohast läinud vastuollu heade tavadega.

ASNi meelest on oluline, et ka Delfi kommentaarikeskusele rakenduks eneseregulatsioon, mis võiks lähtuda ajakirjanduseetika koodeksist. Reeglite kujundamine on eeskätt internetis tegutsevate ettevõtete ülesanne.

Maksuameti vaneminspektor Egon Veermäe esitas ASNile kaebuse internetiportaali Delfi 30. juuli artikli “Offshore-firmad käivad maksuametile üle jõu” kohta eraisiku poolt saadetud kommentaari kohta. Pärast seda, kui Veermäe toimetusega ühendust võttis, kommentaar kustutati.

Kaebuse kohaselt oli kommentaaris sisalduv laimava ja ebatõese sisuga. Veermäe leidis, et Delfi portaali kommentaaridele peaks laienema toimetusvastutus, sest portaal on endale võtnud kommentaaridega seonduvad õigused. Kommentaari avaldamisega on aga kaebuse esitajale tekitatud põhjendamatuid kannatusi.

Delfi peatoimetaja Mart Pukk selgitas ETAle, et nemad lähtuvad artiklite avaldamisel üldtunnustatud ajakirjanduseetikast, kuid artiklitele lisanduvad kommentaarid on lugejate arvamus artikli suhtes ja poleemika artiklis tõstatatud teemal.

Delfi hinnangul ei ole kommentaaridele õige laiendada Eesti ajakirjanduseetika koodeksi nõudeid, sest tegu ei ole väljaande enda toimetisega, vaid lugejate reageeringu ja arvamusega.

Kuivõrd kommentaaride esitajatel on õigus jääda anonüümseks, ei ole Delfil võimalik kommentaarides toodud väiteid saatja käest vahetult üle kontrollida. “AS Delfi ei ole endale võtnud vastutust kommentaaride sisu eest, küll aga on jätnud endale õiguse pretensioonide olemasolul kommentaare kustutada,” ütles Pukk.