AS-i Chaplin soov osta Esplanaadi 10 kinnistu, kus tegutseb Pärnu Uue Kunsti Muuseum, vajab linnavara komisjoni seisukohalt läbirääkimisi muuseumiga, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiteenistus.

Uue kunsti muuseumi tegevuse säilimise tagamiseks hoones Esplanaadi 10 otsustas komisjon, et leida tuleb kõiki osapooli rahuldav lahendus. Kuna hoone ostmisest on huvitatud AS Chaplin, tuleb esmalt leida hoone ostust huvitatud osapoolel kokkulepe praeguse suurima rentnikuga AS Uue Kunsti Muuseumiga.

Tänasel koosolekul anti AS-le Chaplin kuu aega läbirääkimiste pidamiseks hoone rentnikuga SA Uue Kunsti Muuseum.

Pärnu linnavalitsus toetab uue kunsti muuseumi tegevuse jätkumist kinnistul Esplanaadi 10. Kuid tegevuse tagamiseks turvalisel tasandil tuleb hoonesse investeerida mitmeid miljoneid kroone.

Linnavara komisjon loodab, et läbirääkimised lõpevad kahe osapoole vahel konstruktiivselt.

Linnavarana võõrandataval kinnistul Esplanaadi 10 asub viiekorruseline büroohoone, mis on kasutusel nii muuseumi, näitusepinna kui äriruumidena.

Nullrendiga on kasutusleping sõlmitud AS-ga Chaplin, mis annab allrendile ruume sihtasutusele Uue Kunsti Muuseum ja veel 40-le majas tegutsevale juriidilisele isikutele. Kasutusleping linnavalitsuse ja AS Chaplin vahel sõlmiti 1. septembril 1992 ja see lõpeb 1. septembril 2007.